Opført på Fjaltring Fri- og Udeskole 17. april- Foto: René Frandsen - Børn på Kanten

Gå til indhold

Hoved menu:

Opført på Fjaltring Fri- og Udeskole 17. april- Foto: René Frandsen

Fra MinLandsby.dk:

Torsdag før påskeferien inviterede børnene på Fjaltring Fri og Udeskole alle med indenfor for at se årets teaterforestilling. Det er en tradition at alle børn på friskolen lige fra 0-7.kl øver teater i to uger op til påskeferien. I år var stykket anderledes fordi man ofte har taget udgangspunkt i i forvejen kendte børneteaterklassikere, men denne gang er første gang, at der laves et teaterstykke, hvor man kombinerer historieundervisningen med teater.

Vi følger flokken af elever gennem tiden. Vi møder store personligheder undervejs, HC. Andersen da han var på besøg i Fjaltring, Amled som vandrede rundt ved Rammedige og Frederik VI som var på besøg ved Bovbjerg. Vi ser kirken blive bygget, møder forskellige børn fra fortiden "Børn fra kanten" som stykket er blevet døbt. Vi mødte børn fra stenalderen, børn der arbejdede på høfdebyggeriet, børn der kunne fortælle om, hvordan det var, når et skib strandede på Vestkysten og børn der havde oplevet 2.verdenskrig. Til sidst havnede vi i 70`erne, hvilket bragte mange grin frem blandt publikum. Nogen kunne måske genkende noget ...

Stykket er skrevet af skolens lærere med stor inspiration fra blandt andet Karl Bencke og Majken Ørnbølls bog "Jens Peter på kanten", HC. Andersens dagbog, Gustavs dagbog og Arne Lisby Kjærs erindringer. Sangene fra stykket er inspireret af digte fra Anders Bunes bog "Fjaltring Fortællinger" og ikke mindst Jeppe Aakjærs tekster.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu